Trzy smaki

-0001-11-30

Trzy smaki cz. III - Drożdże

Trzy smaki cz. III - Drożdże
Drożdże to bardzo prosty w budowie gatunek jednokomórkowych grzybów. Te niesamowite mikroorganizmy były od wieków wykorzystywane przez człowieka w piekarnictwie.
-0001-11-30

Trzy smaki cz. II - Temperatura

Trzy smaki cz. II - Temperatura
Pewnie pomyślicie sobie, że przecież wystarczy nastawić piec na 220-240 stopni według przepisu i wszystko będzie jak należy. 
Otóż nie do końca.
-0001-11-30

Trzy smaki cz. I - Mąka

Trzy smaki cz. I - Mąka

Zastanawialiście się kiedyś co sprawia, że Wasz ulubiony chleb jest taki pyszny?

W serii trzech artykułów przyjrzymy się bliżej składnikom chleba.

Zacznijmy od mąki...

    pixelpixel