Blog

2023-12-21

Jak przechowywać pieczywo, aby jak najdłużej utrzymać jego świeżość?

Jak przechowywać pieczywo, aby jak najdłużej utrzymać jego świeżość?
W świecie, gdzie każdy chce cieszyć się smakiem świeżego pieczywa jak najdłużej, kluczową rolę odgrywa jego odpowiednie przechowywanie. Pieczywo, to nie tylko podstawa wielu posiłków, ale także symbol domowego ciepła i rodzinnego zacisza.
-0001-11-30

Plastikowy Świat

Plastikowy Świat

Problem plastikowych śmieci i ich utylizacji dotyczy każdego z nas. 

Nawet drobna zmiana przyczynia się do uzdrowienia naszego ekosystemu.

-0001-11-30

Trzy smaki cz. III - Drożdże

Trzy smaki cz. III - Drożdże
Drożdże to bardzo prosty w budowie gatunek jednokomórkowych grzybów. Te niesamowite mikroorganizmy były od wieków wykorzystywane przez człowieka w piekarnictwie.
-0001-11-30

Trzy smaki cz. II - Temperatura

Trzy smaki cz. II - Temperatura
Pewnie pomyślicie sobie, że przecież wystarczy nastawić piec na 220-240 stopni według przepisu i wszystko będzie jak należy. 
Otóż nie do końca.
-0001-11-30

Trzy smaki cz. I - Mąka

Trzy smaki cz. I - Mąka

Zastanawialiście się kiedyś co sprawia, że Wasz ulubiony chleb jest taki pyszny?

W serii trzech artykułów przyjrzymy się bliżej składnikom chleba.

Zacznijmy od mąki...

-0001-11-30

Historia Chleba

Historia Chleba
Zanim zboże zamieni się w pachnący chleb potrzeba umiejętności i pracy wielu rąk.
-0001-11-30

Krótka opowieść o nas

Krótka opowieść o nas
Zaczęło się dawno temu od małej rodzinnej piekarni...
pixelpixel